Natuur: de Poldertuin in Anna Paulowna

Poldertuin in Anna Paulowna

Vandaag ben ik naar Anna Paulowna gegaan om te zien of er al ijsvogels nestelen in de ijsvogelwand in het Kruiszwin. Helaas was dat nog niet het geval, maar was het toch een leuke wandeling door het natuurgebied en heb ik mijn eerste wintertaling gespot. Dat dan weer wel!

Vanuit het Kruiszwin kan je via een brug doorlopen naar de Poldertuin van het Polderhuis. In de tuin staan in het voorjaar circa 200.000 bloemen uit bloembollen van zo’n 90 kwekers uit de regio en is daarmee dus een soort kleine Keukenhof. Nog niet alles was al in bloei, want het is nog wat vroeg in de lente, maar toch was dit ook mooi om te zien. Als alles in bloei staat (meestal rond eind april en begin mei) zijn er onder andere 230 soorten tulpen, 125 soorten narcissen en 28 soorten hyacinten te bewonderen. En de tuin is ook nog eens gratis te bezoeken!

Onder het genot van het tikken van twee grote bonte spechten boven in de bomen heb ik daar dus ook mijn kans gegrepen en de mooiste bloemen die er vandaag stonden op de foto gezet. Het weer was ook nog eens beter dan verwacht en het zonnetje liet zich dan ook regelmatig zien.

Ik denk dat ik binnenkort nog een keer die kant op ga als er meer bloemen in bloei staan en de hopelijk ook de ijsvogels gearriveerd zijn en wie weet kan ik dan ook de wintertaling nog goed vastleggen.