Nederland: Enkhuizen in de mist

Het is nog vroeg als ik wakker word deze zondagochtend. Onder het gordijn door zie ik dat het behoorlijk mistig is. En dan moet je een keuze maken: blijf ik liggen in bed en slaap ik uit deze ochtend of ga ik snel op staan om met de camera op pad te gaan want mist kan zulke mooie sfeervolle plaatjes opleveren.

Lang hoef ik eigenlijk niet na te denken, want dit is toch een uitgelezen kans en dat dan ook nog in het weekend! Kleren aan, broodje eten, camera pakken en de auto in. Als eerste rij ik naar de Trintelhaven op de Houtribdijk om te zien of ik bij het IJsselmeer wat abstracte foto’s kan maken, maar eenmaal aangekomen ter plekke zie ik dat hier de mist nog dikker is dan thuis en ik zie alleen een grijze muur eigenlijk. Dat is wel heel abstract.

Snel terug over de dijk naar Enkhuizen. De boten in de haven in de mist moeten toch wel iets fraais opleveren en ik word niet teleurgesteld. Ook loop ik nog even door het Snouck van Loosenpark en het is er heerlijk rustig nog en heel sfeervol!

Via de Dromedaris loop ik nog even om, zodat ik ook het havenlicht (ook wel ’t Vuurtje genoemd) van alle kanten goed kan bekijken voor een mooi perspectief.

Dan weer terug Enkhuizen in want het oude centrum biedt natuurlijk nog veel meer kansen, zoals het stadhuis uiteraard. Met de lantaarn ervoor en de mist geeft de foto me een vakantiegevoel. ‘Parijs om de hoek’ ofzo.

En niet te missen is het Zuiderzeemuseum op deze ochtend, zeker als inmiddels zo nu en dan de zon zich even laat zien wat dan weer een heel bijzonder mooi licht geeft en de foto’s een antieke sfeer.

Al met al een zeer fijn begin van deze zondag en dat nog voordat ik echt heb ontbeten. Helemaal goed!