Natuur: ijsvogel gespot in het Streekbos!

Ik had al gehoord dat er ijsvogels voorkomen in het Streekbos, maar tot nu to had ik ze zelf nog niet gezien. Maar vandaag had ik het geluk er eentje te treffen.

Het is een grijze grauwe dag en de bomen hebben inmiddels ook al hun bladeren laten vallen, dus er is weinig kleur te zien tijdens het wandelen. Mijn ogen speuren langs de waterkanten naar overhangende takken waar hopelijk de felle kleuren van de ijsvogel goed zichtbaar zullen zijn.

Na een klein uurtje rondlopen, valt mijn oog op het fel blauwe verendek van een ijsvogel. Hij zit rustig te kijken of er nog wat te eten zwemt in het water onder hem en daardoor kan ik hem tot zo’n 5 meter afstand benaderen. Ik hoop stilletjes dat er nu even geen mountainbikers, joggers of mensen in zijn algemeen langs komen, zodat ik rustig de gelegenheid heb om foto’s te maken. Ik heb geluk.

En net als ik heel even op het schermpje van mijn camera kijk of de foto’s goed belicht zijn, duikt de ijsvogel het water in. Hij haalt een visje op en vliegt weg door de takken. Een gemiste kans voor me, maar toch ben ik erg blij met het moment dat ik wel heb gekregen.

Een week later zie ik met Esther zelfs twee ijsvogels vliegen in het Streekbos. Ik ga dus nog wel vaker op pad om ze te kunnen fotograferen.